Dag 1: maandag

Na een nachtvlucht met Arke zijn we na ongeveer zeven uur vliegen geland op het Al Maktoum International Airport in Dubai. Dit nieuwe vliegveld zal over enkele jaren tot de grootste vliegvelden ter wereld gaan behoren, maar is momenteel nog een oase van rust. Onze vlucht was die ochtend de enige vlucht op het vliegveld. Dit scheelde behoorlijk wat tijd bij de paspoortcontrole. In iets minder dan een half uur na het landen stonden we al buiten met onze koffers. Hier moesten we nog wel even zoeken naar een taxi die ons naar eerste hotel zou brengen in de Dubai Marina.

 

Dubai Marina

 

Al Maktoum International Airport

Het El Maktoum International Airport is sinds 2010 in gebruik, maar er wordt nog steeds hard gebouwd aan dit immense vliegveld dat op termijn grootste passagiers en vrachtknooppunt ter wereld moet gaan worden. Als het vliegveld klaar is moeten er vier vliegtuigen tegelijkertijd kunnen opstijgen en landen. In totaal zullen er zes landingsbanen, drie passagiersterminals en behoorlijk wat hotels en restaurants op het terrein van het vliegveld moeten komen. Dit gehele gebied bevindt zich overigens in een belastingvrije zone.
Het vliegveld heeft door de jaren heen al meerdere namen gekregen zoals het Jebel Ali International Airport en het Dubai World Central International Airport.

Al Maktoum International Airport

Maar na de dood van Sjeik Maktum III bin Rashid Al Maktum werd er besloten om het vliegveld naar hem te noemen. Het meest indrukwekkende cijfer dat bij het vliegveld behoort is 100.000. Dit getal staat voor het aantal parkeerplaatsen die er moeten komen.

 

De eerste drie nachten verblijven we in de Nuran Marina Serviced Apartments Dubai. Omdat onze kamer nog niet klaar is krijgen we een upgrade naar een appartement met drie slaapkamers. Het appartement is bijzonder ruim van opzet en in de koelkast zijn enkele koude drankjes te vinden. Veel tijd om van de kamer te genieten nemen we niet want het is tijd om naar het strand te gaan.

 

Nuran Serviced Apartments

 

Het strand ligt op ongeveer vijf minuten lopen van het appartement. Eerst drinken we een kopje koffie aan The Walk en dan is het eindelijk tijd om even te relaxen aan het strand. Even heerlijk genieten van de zon en de zee. De zee is er trouwens met een temperatuur van ongeveer 23 graden Celsius een stuk frisser dan verwacht maar laat dat de pret niet drukken.

 

The Walk & het strand

 

The Walk

The Walk staat ook wel bekend als de Jumeirah Beach Walk maar het vooral bekend als de boulevard van de Dubai Marina. Het is één van de populairste plaatsen in Dubai voor toeristen maar ook voor locals. Als je over The Walk loopt dan zie je een vreemde mix van toeristen, locals en expats. De toeristen lopen er rond in bikini en zwembroek terwijl de locals er traditionele djellaba’s en boerka’s rondlopen. Dit zorgt ervoor dat The Walk een bijzondere uitstraling heeft. Aan The Walk zijn veel restaurants te vinden en enkele winkels. De meeste van de winkels die aan The Walk te vinden zijn verkopen kleding of zijn gespecialiseerd in surfartikelen.
Het mooiste deel van The Walk bevindt zich tussen de restaurants en het strand. Er is hiertussen een prachtig wandelpad aangelegd met palmbomen, bankjes, kiosken en enkele fitnesstoestellen. Dit deel van The Walk is perfect om een wandelingetje te maken na een lunch of diner.

The Walk Dubai

In de avond heb je er een prachtig zicht op de hoogbouw van de Dubai Marina.
Aan het einde van The Walk is van donderdag tot en met zaterdag een markt te vinden. Deze markt staat bekend onder de naam The Market on the Beach. Op de markt zijn kraampjes met handgemaakte producten zoals kettingen en armbandjes en diverse kraampjes met eten en kleding te vinden.

 

Het is tijd voor een lunch aan the Walk. We gaan eten bij het Real Madrid café Dubai. Dit café restaurant is te vinden halverwege The Walk en je hebt er een fantastisch uitzicht over het strand. We beginnen de lunch met een overheerlijk Mocktail op basis van munt en komkommer, heerlijk fris en een prima dorstlesser. Als lunch eten we vleesspiesjes met chimichurri aardappeltjes. Het vlees is heerlijk gemarineerd en de chimichurri is precies goed.

 

drankjes aan The Walk

 

heerlijke vleesspiesjes voor lunch

Na de lunch gaan we nog heel even terug op het strand liggen om ons vervolgens klaar te gaan maken voor een rondvaart door de Dubai Marina. We gaan even terug naar het hotel om het zand van ons af te spoelen en andere kleren aan te trekken. Het wordt namelijk niet echt op prijs gesteld als je in Dubai in je zwembroek over straat rondloopt. Er zal niet direct iets van gezegd worden maar blikken zeggen vaak genoeg.

het strand

 

Verkleed en gedoucht lopen we langs de Marina Walk richting de jachthaven om daar een rondvaart te gaan door de Dubai Marina. Je kunt op verschillende manieren een tocht langs de schitterende hoogbouw van deze wijk maken. Wij kiezen ervoor om een rondvaart door de Dubai Marina te maken met Captain Jack een grote Abra, een traditionele houten boot waar ongeveer vijftig mensen op kunnen. Je kunt het beste een plaatsje aan de linkerzijde van de Abra zoeken. Vanaf deze zijde heb je namelijk als je uit de Dubai Marina vaart het beste zicht op Dubai. Een rondvaart door de Dubai Marina duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Tijdens de rondvaart kom je langs alle hoogtepunten van de Dubai Marina. Met name het deel als je voor de kust van de Dubai Marina vaart, is erg leuk en fotogeniek.

 

boottocht door de Dubai Marina met Captain Jack

 

Dubai Marina

De Dubai Marina is een wijk of district in het deel van Dubai dat bekend staat onder de naam Nieuw of New Dubai. Het is een relatief nieuwe wijk die bijna uitsluitend bestaat uit hoogbouw. Het is het grootste watersport, woon en toeristisch project ter wereld dat gebouwd is. De Dubai Marina is gebouwd als één groot project. Dit zorgt ervoor dat er een grote uniformiteit is in de wijk waardoor de verschillende wolkenkrabbers in elkaar lijken op te gaan. Toch is er ook een groot onderscheid te vinden tussen de verschillende torens.
De torens zijn gebouwd rondom de Dubai Marina Creek. In de aangelegde kreek zijn er verschillende jachthavens te vinden. In deze jachthavens kun je de Abra’s vinden die de toeristen meenemen door de Dubai Marina maar er liggen ook enkele indrukwekkende boten van locals.

Dubai Marina

De meeste wolkenkrabbers in de Dubai Marina zijn ergens tussen de 250 en 300 meter hoog. Het hoogste gebouw dat gepland staat in deze wijk wordt is nog steeds in aanbouw. Dit is namelijk het Pentominium dat uiteindelijk 618 meter hoog gaat worden. Het wordt hiermee de hoogste woontoren ter wereld.

 

Als de boottocht zijn rondje heeft gemaakt gaan we terug naar het appartement en gaan we ons klaarmaken voor het diner. Onderweg kopen we in een supermarkt wat alcoholvrije biertjes die we nuttigen op ons balkon, terwijl we genieten van het geweldige uitzicht dat we hebben over de Dubai Marina. Waarom alcoholvrije biertjes; omdat er geen bier of andere alcohol dranken in de supermarkten te verkrijgen zijn. Normaal gesproken zouden we namelijk nooit vrijwillig alcoholvrij bier drinken maar bij gebrek aan beter voldoet het om de dorst te lessen.

 

alcoholvrij bier met en zonder smaakjes

 

We hebben gereserveerd bij Abd El Wahab. Er zijn twee vestigingen van dit Libanese restaurant in Dubai te vinden maar wij gaan eten bij het restaurant in Pier 7 in de Dubai Marina. Vanaf het terras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de Dubai Marina. Aangezien het restaurant als bijnaam The Fisherman heet, besloot ik om er vis te eten, leuk was dat ik vanuit een vitrine zelf mijn vis mocht gaan uitzoeken. Jammer is dat het vanaf hier eigenlijk allemaal fout ging. Zo kreeg ik mijn hoofdgerecht al terwijl de rest van de tafel nog het voorgerecht moest krijgen en zo waren er nog wel een aantal dingen die ervoor zorgden dat we wat ontevreden het restaurant verlieten.

 

Abd El Wahab

 

Om deze ervaring maar snel te vergeten besluiten we om op de Rooftop Lounge van het pier 7 building maar een cocktail te gaan drinken bij Atelier M. Je gaat met de lift naar de zevende verdieping waar je met een kleinere lift, die midden in de lounge staat naar de Rooftop Lounge gaat. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Dubai Marina. De cocktails zijn er niet goedkoop en de kwaliteit laat te wensen over. Het uitzicht maakt gelukkig een hoop goed. Een DJ zorgt er voor de juiste sfeer en als het niet was gaan regenen waren we waarschijnlijk wat langer hier blijven hangen.

 

cocktails in Dubai

 

yummie cocktail

 

Ja, je leest het goed, regen in Dubai! Het regent er niet veel maar sporadisch komen er zelfs in Dubai regenbuien voor. Meestal zijn deze van korte duur maar lang genoeg om er behoorlijk nat van te worden.

 

Een vakantie van vijf dagen in Dubai

Uit de statistieken blijkt dat de gemiddelde vakantie in Dubai door Nederlandse en Belgische toeristen vijf dagen duurt. Je ziet dat ook terug in het aanbod van pakketreizen naar Dubai. Veel vakanties zijn gebaseerd op een duur van 4, 5 of 6 dagen. Maar wat als je een vakantie naar Dubai boekt en daar het optimale uit wilt halen? Hoe maak je een leuke en toch nog ontspannen mix van zien, doen en genieten?

Dubai newbee Jeroen heeft samen met ervaren Dubai-reiziger Patrick een vijfdaagse Dubai-reis gemaakt waarbij er geprobeerd is om deze ideale mix te bereiken. Deze site is een reisverslag van hoe vijf dagen in Dubai er uit kunnen zien. Lees het vooral als een blauwdruk gebruikt kan worden voor jouw Dubai vakantie.

O ja.... als je deze site bezoekt moet je er rekening mee houden dat we cookies gebruiken om de site optimaal te laten werken. Accepteer je geen cookies, verlaat dan deze site.