Als we buiten de Dubai Mall stappen is het tijd om
richting het hotel te gaan. We pakken eerst de metro naar het station
Nakheel om vanaf hier een taxi naar het hotel te nemen. Eenmaal
aangekomen is het tijd om de zwembroek aan te trekken en even te
ontspannen. Dat ontspannen kost ons geen moeite bij het Sofitel . Het
hotel beschikt namelijk over zes verschillende zwembaden en een
privéstrand. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om even een duik
te nemen in de zee. Even de stof van het lijf spoelen en daarna
heerlijk op een strandbedje genieten van de zon. Jammer genoeg schijnt
de zon niet heel uitbundig maar gelukkig is de temperatuur wel goed.
Een paar uur later is het tijd om te gaan eten bij één van de
restaurants in het hotel. We kiezen voor het
Porterhouse, dit is een steak en grill restaurant.
Aangekomen bij het restaurant worden we bijzonder
vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. Als we gaan zitten
worden onze stoelen aangeschoven en onze servetten op onze schoot
gelegd. Na het zien van het menu krijgen we spontaan honger. Zelf kies
ik als voorgerecht voor het huisgerookte vlees. Het vlees heeft een
subtiele rooksmaak die niet overheerst. De kapperappeltjes ,
zilveruitjes en de rucola maken het geheel af.
Als hoofdgerecht bestel ik na lang twijfelen een Dry
Aged ossenhaas uit Ierland met een pepersaus. Ik krijg hier zeker geen
spijt van. Het vlees is heerlijk gegaard, al had het voor mijn smaak
net iets te lang in de pan gelegen maar dit doet gelukkig niets af aan
het gerecht. Als bijgerecht nemen we op aanraden van de ober; krokante
shiitake paddenstoelen. Deze zijn heerlijk, alleen wordt er krokante
korstje na een minuut of tien wat zacht waardoor ze hun bite
verliezen. We nemen nog een koffie na om vervolgens een taxi te nemen
naar de Burj al Arab.
Om de
Burj al Arab te kunnen bezoeken heb je een reservering nodig. Wij
hebben een reservering gemaakt bij de Skyviewbar. De bar bevindt zich
op 200 meter boven de Perzische Golf op de 27ste verdieping. Naast een
reservering moet je ook voldoen aan een minimum spend. Bij de
reservering blokkeren ze gelijk het bedrag van de minimum spend op je
creditcard. Dit gebeurt om te voorkomen dat er te veel mensen naar de
bar komen, alleen om de bar en het uitzicht te zien en na één kopje
koffie weer verdwijnen.
Als je aan al deze voorwaarden voldaan hebt dan kun je richting de
Skyviewbar gaan. Eenmaal boven worden we naar onze tafel gebracht waar
we getrakteerd worden op enkele heerlijke hapjes. Na lang twijfelen
ben ik erover uit wat het gaat worden, of eigenlijk doe ik een
zwaktebod en neem ik geen cocktail maar een gin tonic. Een Gin Mare
met Fever Tree tonic, hij wordt hier geserveerd met een flinke tak
rozemarijn in het glas terwijl in mijn beleving hij gereserveerd zou
moeten worden met een blaadje basilicum. Hij smaakte er trouwens niet
minder om.
|