Na een korte pauze is het tijd geworden voor het
hoofdgerecht. We konden kiezen tussen geroosterde zeebaars en een John
Stone Beef Duo. We kozen beide voor het laatste. Het duo bestaat uit
een stuk dikke rib dat lang gegaard is en een kort gegaarde ossenhaas.
Beide stukjes vlees zijn heerlijk bereid en smelten op de tong. Het
vlees wordt geserveerd met aardappelpuree met truffel, boontjes en een
bearnaisesaus. Met name de aardappelpuree is erg lekker. De
truffelsmaak is subtiel aanwezig maar overheerst niet zoals zo vaak
gebeurt.
Na even uitbuiken, is het alweer tijd voor de
volgende gang; een kaasplankje. De ober komt met een kar met vijf
verschillende soorten Engelse kaas aanlopen. Hij vraagt welke we
willen proeven en in koor laten we weten dat we ze allemaal willen.
Het zijn mooie kazen die opvallend veel van smaak verschillen, terwijl
ze allemaal uit Engeland komen. Ieder kaasje wordt begeleid met een
eigen zuurtje, zoetje of zoutje. Na de kaas zitten we eigenlijk al
helemaal vol maar we krijg nog een dessert. Terwijl wij ons afvragen
of die er nog wel bij gaat passen komt de ober met het dessert
aanlopen. Na de eerste hap weten we het zeker dit past er nog bij!
Het dessert bestaat uit een taartje van zanddeeg op
smaak gemaakt met kaneel met daarin gekarameliseerde banaan,
geroosterde pecannoten en een caramelpasta er bij wordt een bolletje
ijs geserveerd van chocoladecrème. Het is de perfecte afsluiter op de
perfecte lunch. Voldaan verlaten we halverwege de middag het
restaurant.
Om de ietwat heftige lunch wat beter te verteren
besluiten we terug te lopen naar ons hotel. Tijdens deze wandeling
genieten we van het schitterende uitzicht en de vele bootjes die
voorbij komen varen.
Eenmaal bij het hotel aangekomen trekken we de
zwembroek weer aan en gaan nog even relaxen aan het zwembad.
Dit houden we vol tot de zon echt begint te verdwijnen. We verkleden
ons en gaan wat drinken op het terras. Het voordeel van op een resort
zitten is dat je hier ook in de buitenlucht een biertje kunt drinken.
Na het biertje is het ondertussen weer tijd geworden om te gaan eten.
Omdat we nog wat vol zitten van de brunch besluiten
we het bij een lichte maaltijd te houden in het visrestaurant van het
Sofitel. Als voorgerecht neem ik een tartaar van tonijn. Ik krijg deze
geserveerd op een prachtig opgemaakt bord. De tartaar wordt begeleid
door een mayonaise van avocado, een zacht gekookt kwarteleitje en een
wat zalmkaviaar.
Als hoofdgerecht neem ik een gebakken lokale mulsoort die geserveerd
wordt met tomaten, een kreeftensaus en een botersaus. Het perfecte
einde aan een
Bourgondische verwendag.
Om de dag in stijl af te sluiten drinken we nog een biertje op het
terras en dan is het tijd om naar de kamer te gaan. Hier genieten nog
een laatste maal van het prachtige uitzicht. De volgende ochtend
moeten we weer vroeg op, want we hebben de ochtendvlucht naar
Nederland. Na een vlucht van ongeveer 9 uur landen we op Amsterdam
Schiphol nog vol van alle ervaringen en indrukken.
|